Рукометна Репрезентација глувих и наглувих за предстојеће Олимпијске игре се припрема у граду на Морави

Чачак - Репрезентација Глувих и наглувих обавља припреме од којих су једне и у Чачку пред најважније такмичење, а то су Олимпијске игре у Рију.
Наиме, Чачани су домаћини првог окупљања, које им је град на Морави обезбедио.

Иначе, занимљиво је да велику снагу пружају четири наша суграђанина, а то су наши рукометаши браћа Мирослав и Ђорђе Томићевић, Алекса Алексић Мирослав Чалић.

„У нашој репрезентацији имамо четири представника из Чачка, дуги низ година смо заједно, познајемо се још од малена , припреме су битне за одлазак на Олимпијаду и неминовне су, да би ерзултати били што бољи. Наравно, наш највећи циљ јесте медаља и то је нама најважније”, рекао је Ђорђе Томићевић.
Тренер Жељко Кукић је такође истакао значај учешћа на Олимпијским играма.

„Као и сваком тренеру важна је медаља, за коју морамо да радимо и да се боримо. Што се тиче нашег састава, то је састав који је подмлађен и надам се да ће дати велики резултат. Надам се да ће четири Чачанина оправадати мој позив у репрезентацији”, рекао је Кукић.
Новинарима се обратио и Будиша Јоковић, председник Удружења глувих и наглувих који је казао да му је велика част, јер је Чачак угостио репрезентацију глувих и наглувих Србије.

„Велику захвалност дугујем граду Чачку и спортском центру „Младост”, који су омогућили један леп гест, јер су омогућили бесплатне припреме у спортској хали, јетре је то за њих значајно да имају припреме одраз на Олимпијске игре у Бразилу”, закључио је Јоковић.

ПЗС

Датум објаве: 28.12.2021.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: ПЗС

ВИДЕО


АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!