Златибор води рачуна о свим туристима

Чајетина - Да општина Чајетина стално подиже стандарде туризма и брине о потребама свих туриста говори чињеница да је почела реализациа пројекта „Приступачан Златибор за све”.

Удружење „Инклузија особа са инвалидитетом Чајетина” у партнерству са локалном самоуправом и Туристичком организацијом Златибор реализује пројекат чија је централна активност оцена приступачности смештајних и угоститељских објеката за особе са инвалидитетом.

Пројекат је део великог пројекта „Заједно за активно грађанско друштво - АЦТ” који финансира Влада Швајцарске, а спроводе швајцарска организација „Helvetas Swiss Intercooperation" у конзорцијуму са удружењем Грађанске иницијативе.

Тренутно се ради методологија по којој ће се процењивати у којим објектима особе са инвалидитетом могу да бораве без препрека. Подаци о приступачности наћи ће се на дестинационом систему Туристичке организације Златибор где ће туристи са инвалидитетом моћи прецизно да се информишу о томе који објекти су им приступачни. Очекује се да се кроз активности на пројекту подигне свест угоститеља о пружању услга особама са инвалидитетом и да се почне са уклањањем препрека.

ПЗС

Датум објаве: 01.06.2021.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: Туристичка организација Златибор

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!