Борба од које се не одустаје

Чачак - Живот често уме да буде немилостив, али прави борци никад не одустају о чему сведоче двоје вредних борбених људи којима инвалидитет није препрека да квалитетно осмисле своју свакодневницу.

Владан Петковић узор и пример да ОСИ могу бити успешне у свим сегментима живота, фото: ПЗС

Владан Петковић је пример човека и функционисања који се изборио да буде узор како особе са инвалидитетом могу бити успешне у свим сегментима живота.
„Све зависи од самог човека, воља је пресудна да се дође до циља шта жели у животу. Постоји могућност за све и има могућности и услова”, рекао је Владан.

Овај човек је на челу успешне организације за особе са инвалидитетом, са завидним бројем чланова која води рачуна о свима понаособ и истиче да су могућности једнаке за све.

Фото: ПЗС

„Сви имају могућност, небитно је да ли су чланови са сеоског или градског подручја, ради и колега из Бреснице, места које је од Чачка удаљено 25 километара. Oвде, заједно радимо 18 година и овде је на првом месту важна људскост, равноправност и дружење”, појаснио је Владан.

Кристина Грбовић као ОСИ успешно пркоси свим препрекама и предрасудама, фото: ПЗС

Ништа мањи успех у животу не бележи ни Кристина Грбовић из Љубића, која је задовољна свим сферама живота, јер се одмах након саобраћајне незгоде ова млада жена одмах активирала, успешно пркосећи свим препрекама и предрасудама.

Кристина Грбовић као ОСИ успешно пркоси свим препрекама и предрасудама, фото: ПЗС

„Учланила сам се у Савез параплегичара и квадиплегичара Србије, ту сам члан Управог одбора, полазник сам Академије младих лидера са инвалидитетом при националној организацији ОСИ. Радим на пројекту „Још увек возим”, као један од предавача, који има зациљ повећање безбедности младих у саобраћају. Ништа ми није било трешко, једноставно, увек сам налазила мотив за борбу. Највећи мотив ми је ћерка Магдалена, као и породица и пријатељи”, прича Кристина.

Кристинина највећа мотивација кћерка Магдалена, фото: ПЗС

Пажња и показивање осећања за ову мајку кључ су успеха, без обзира одакле започиње борбу у којој се јасно зна да нема одустајања.

ПЗС

Датум објаве: 13.05.2021.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: ПЗС

ВИДЕО


АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!