Кроз пројекат „Још увек возим али не ходам” матуранти упозорени на могуће последице неодговорног понашања у саобраћају

Прибој - Према плану и програму Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој, Удружење параплегичара Мачванског округа у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Србије, и ове године прибојским матурантима - потенцијалним возачима, уприличили су едукативно предавање кроз пројекат „Још увек возим али не ходам“. Због пандемије корона вируса, предавaње је одржано онлајн, наводи се на сајту општине Прибој.

Циљ пројекта је повећање безбедности у саобраћају младих возача, кроз иновативан приступ образовању младих, а преношењем личног искуства, особа са инвалидитетом - жртава саобраћајних незгода, уче младе да поштују саобраћајне прописе, указујући на последице својих саобраћајних незгода.

Предавање се састојало из два дела, први део реализовао је стручњак из АБС-а, а други део – личну причу, лице које је жртва саобраћајне незгоде.

Предавање је подржано од Управе саобраћајне полиције и Министарства унутрашњих послова, Министарства за рад запошљавaње, борачка и социјална питања и републичке Агенције за безбедност саобраћаја.

У општини Прибој онлајн предавање кроз пројекат “Још увек возим, али не ходам” пратили су матуранти овдашњих средњих школа, односно матурaнати МЕТШ и Гимназије Прибој.

ПЗС

Датум објаве: 21.04.2021.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: Сајт општине Прибој

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!