Кристина челичном вољом руши све баријере и предрасуде

Чачак - Кристина Грбовић из Љубића је ОСИ од октобра 2016. године, када је као сувозач, услед саобраћајне незгоде, након тешких телесних повреда дошло до оштећења кичмене мождине што ју је довело до трајног инвалидитета. Након осам месеци проведених у болничкој постељи,  где је видела много тежих случајева, ни једног тренутка ова млада жена није клонула духом, а собзиром на то да живи на сеоском подручју, то јој је само мотив да додатно напредује и савладава препреке.

Кристина плени својим осмехом, а њена јака воља руши све баријере и препреке, фото: ПЗС

„Увек сам налазила мотив за борбу и напредак. Највећи мотив ми је била и остала ћерка Магдалена, ту су наравно, породица и пријатељи, имала сам њихову безусловну подршку. Требало је времена да се неке ствари савладју, али увек сам налазила начин и имала вољу, те ни једног тренутка нисам одустала”, казала је за ПЗС Кристина Грбовић.

Кристина са својом ћеркицом која јој даје највећу снагу и мотивацију, фото: ПЗС

Кристинина снаха каже да је Кристина свима задала домаћи задатак и наук како треба људи да се понашајау и да живе, те да треба живот волети и живети пуним плућима.

Немерљива подршка породице, фото: ПЗС

Упркос томе што Кристина не живи на градском подручју, она се не осећа искључено из друштвене заједнице, већ напротив њен положај је на вишој друштвеној лествици и она је мишљења да сопствена воља и жеља човеку одређују место у друштву.

Кристина је равноправан члан друштвене заједнице, фото: ПЗС

„Одмах сам се активирила и учланила у Савез параплегичара и квадриплегичара Србије, ту сам члан управног одбора, полазник сам Академије младих лидера са инвалидитетом при Националној организацији ОСИ и радим на пројекту „Још увек возим” као један од предавача, који има за циљ повећање безбедности у саобраћају младих, где кроз своје искуство говорим и скрећем пажњу младима да једноставно не допусте да дођу у ситуацију као што сам ја”, појаснила је Кристина.

Овој младој жени је организација одувек јача страна, тако да њу можете срести у сваком делу града на Морави у разним активностима.

„Свакодневно путујем на тренинге, тренирам стони тенис, када имам предавања у оквиру пројекта путујем у разне градове и то ми није никакав проблем, са ћерком идем често у шопинг, водим је у парк, одлазимо код пријатеља. Када причам са људима који су дуже година ОСИ, него ја, када ми они причају како је било у њихово време, значајно се доста ствари променило, почевши од те приступачности, а то је нама и најбитнија ствар”, закључује Кристина.

Љубић, фото: ПЗС

Кристина је одличан пример како се човек може издићи изнад сваке ситуација, а њена снага лежи у челичној вољи, окружена добрим људима и невероватном енергијом која јој помаже да живи живот пуним плућима.

ПЗС

 

Датум објаве: 28.03.2021.

Share






ФОТОГРАФИЈА



ВИДЕО


АУДИО