Деца са сметњама у развоју из Лазаревца бораве на планинској лепотици Златибор

Чајетина - Општина Чајетина угостила је децу са сметњама у развоју Основне школе „Дуле Караклајић” из Лазаревца. Више од 40 малишана у пратњи својих родитеља и васпитача имало је прилику да ужива у свим златиборским лепотама и настави у природи.

Деца са сметњама у развоју из Лазаревца бораве на планинској лепотици Златибор, фото: Принт Скрин

Уз подршку општине Чајетина и гостопримнству студентског одмаралиша на Залтибору ученици са сметњама из поменуте школе уживају на најпосећенијој планини у Србији. На лицима деце се очитава срећа, јер су многи од њих отишли по први пут негде даље од свог родног града.

Бојана Љубић, дефетолог, фото: Принт Скрин

„Хвала свим учесницима овог пројекта, јер су показали изузетну прилагодљивост свима нама. Како су изашли из аутобуса, били су одушевљени како овим местом, тако и собама, такође, и изгледом читавог овог дела, да не причам о Дино Парку, о гондоли и хвалили су се како су своје страхове успели да победе , рекла је Бојана Љубић, дефетолог.

Иначе, оно што је најважније деци пријају ваздух, природа, дружење, лепо се друже и социјализују.

Милинко Шаренац, фото: Принт Скрин

Све ово не би било спроведено у дело да Милинко Шаренац није упутио молбу општини Чајетина.

„Партећи дешавања овде на Залтибору, каква су им дешавања, колико они чине осталу децу, покушао сам са директором школе у Лазаревцу, господином Мирославом Давидовићем да пошаљем допис овде на Златибор да видимо, да ли би могли да нам одобре да овде дођу деца на неколико дана. Подстакло ме је то што живим близу школе и свакодневно виђам ову децу са сметњама у развоју, па сам пожелео да учиним нешто за њих”, рекао је Милинко Шаренац.

Марија Јеремић, помоћница председника општине за односе са јавношћу, фото: Принт Скрин

У име општине Чајетина, помоћница председника општине за односе са јавношћу Марија Јеремић захвалила се свима који су помогли реализацију овог пројекта.

„Користим ову прилику да се захвалим Дино парку, који је омогућио обилазак овог дивног парка, затим Јавном предузећу „Голд Гондола Златибор” које је омогућило бесплатну вожњу за малишане који су имали прилику да се возе најдужом панорамском гондолом на свету, а оно што посебно радује, то је сусрет који ће бити уприличен између деце која похађају дневни боравак за децу са сметњама у развоју „Зрачак” из Чајетине и деце из Лазаревца. Готово сам сигурна да ће овај боравак деци бити остати у лепом сећању”, закључила је Марија Јеремић, помоћница председника општине за односе са јавношћу.

Лепо време и добро расположење, као и срдачност домаћина допринели су веома успешном боравку малишана из Лазаревца на најпоећенијој планини Златибор.

ПЗС

Датум објаве: 13.09.2023.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: Принт Скрин

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!