На отвореним водама у Овчар Бањи 23. годину за редом одржан Илиндански пливачки маратон, један од учесника и паратриатлонац Лазар Филиповић

Фото: ПЗС

Чачак - Од ове године уврштен у календар Савеза за пливање на отвореним водама и налази се на Интернационалној листи од 100 светских маратона. Старт је од манастира Никоље до моста у Овчар Бањи.

Фото: ПЗС

Већ 23 године се на Илиндан одржава овај пливачки маратон, никада није прекидан, чак ни за време короне, и овде је данас запливало негде око 80 такмичара и слободно се може рећи да је овај маратон попримио и Међународни карактер, с обзиром на то да има пливача и из иностранства.

Лазар Филиповић, паратриатлонац, фото: ПЗС

„Овај маратон је заправо 23. године дуга традиција, окупили смо велики број такмичара, како из земље, тако и из иностранства и морам истаћи да је овцај пливачки маратон на Илиндан попримио и међународни карактер. Вратили смо се у календар пливачког Савеза Србије и сада смо на листи од 100 светских маратона. Велику подршку у самој организацији пружили су нам је Спортски Центар „Младост”, ТО „Чачак”, као и Пливачки клуб „Чачак”. Плива се од манастира „Никоље”, па до моста у Овчар Бањи, траса је дуга 2200 метара која се иначе годинама није мењала”, рекао је Лазар Филиповић, паратриатлонац, промотер и један од организатора маратона.


ПЗС

Датум објаве: 02.08.2023.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: ПЗС

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!