Новембар, месец борбе против Епилепсије

Чачак - Месец новембар је месец борбе против Епилепсије. У свету има око 70 милиона особа оболелих од те болести, у Србији око 70.000, што чини 1% светске популације.

„Верујем да и у Чачку има 1% оболелих од укупног броја становништва, то јест око 1100 -1200. Удружење Епилептичара Србије је формирано управо са циљем да скренемо пажњу на нас, да дамо допринос, али и да укажемо на проблем да се нама посвећује јако мало пажње у медијима, да не кажем ни мало. До 15.6.2021 није постојало удружење,па неможемо рећи да су медији криви што нисмо били у јавности, али сада смо ту постојимо,и очекујемо сарадњу са медијима који имају националну фреквенцију”, рекао је Велизар Петровић, председник Удружења Епилептичара Србије.

Велизар Петровић, председник Удружења Епилептичара Србије, фото: ПЗС

Током месеца борбе против Епилепсије, биће организована и акција „Обуцимо се заједно”, када ће се тргу у Чачку пет дана делити одећа за децу, поготово оболеле од епилепсије.

„Као и до сада имаћемо доста акција. Следеће године, Међународни дан борбе против Епилепсије биће 13.2. то јест други понедељак у фебруару. Такође 26. марта имаћемо манифестацију „Бициклом против епилепсије”, када ћемо обележити и наш међународни љубичасти дан, Међународни дан толеранције и разумевања особа обоЛелих од епилепсије”, закључио је Петровић.

ПЗС

Датум објаве: 02.11.2022.

Share


ФОТОГРАФИЈАВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!