Савез слепих и слабовидих Чачак наставља да обилази своје чланове

Чачак - Чачак савез слепих и слабовидих Чачак и ове године наставља обилазак својих чланова и у чак најудаљенијим местима Моравичког округа.

Фото: Савез Слепих Чачак

„Обишли смо негде око 50 одсто својих чланова на територији града Чачка, јер средства која смо добили имали смо да их обиђемо. Конкурисаћемо и следеће године како би смо обишли и другу половину чланова из Чачка. Сада тренутно обилазимо чланове на територији општине Лучани, имамо негде око 30-ак њих да посетимо и 20-ак са територије Горњег Милановца. Требало би обиласке да завршимо у јулу и августу”, рекао је за ПЗС Дејан Томић, председник Савеза слепих и слабовидих Чачак.

Томић је истакао да на подручју Моравичког округа Савез броји 302 члана и додао да они знају за нека своја основна права која су им у центрима и на дохват руке, а на сеоском подручју је мало тежа ситуација, па се Савез труди да им изађе у сусрет.

„Ми се трудимо да им укажемо на њихова права, као и на то да слепи и слабовиди људи имају права са својим пратиоцима на повлашћену вожњу. Имајући у виду да слепи и слабовиди имају туђу негу и помоћ, која кад се сабере, она је на нивоу једног минималца, па се сматра да социјално нисмо угрожени. Има и оних који су плаћали пољопривредни стаж, неко од њих је радио, остварио је инвалидску пензију. Људи по руралним срединама живе лошије, него у великим градовима”, закључио је дејан Томић.

ПЗС

Датум објаве: 27.07.2022.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: Савез Слепих Чачак

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!