Божанић: На гондоли су додате нове кабине и од сада је највећа жичара на свету прилагођена особама са инвалидитетом

Чајетина - Након месец и по дана паузе због унапређења комплетног система Голд гондола на Златибору, поново је почела да ради, додате су нове кабине, као и нови садржаји.

Бојана Божанић, директорка ЈП „Голд Гондола” Златибор, фото: ПЗС

Летња сезона на овој планинској лепотици креће 01. јула, припремљени су бројни новитети у којима могу уживати сви који желе да уживају у свим природним лепотама које Златибор нуди.

Гондолом се од сада могу возити и ОСИ, фото:ПЗС

С обзиром на то да су укинуте епидемиолошке мере, у једну кабину може се сместити максимум, односно, десет путника, колико је предвиђено, те да је од сада овај вид уживања у вожњи најдужом жичаром прилагођен за све категорије људи.

Гондолом се од сада могу возити и ОСИ, фото:ПЗС

„Од сада и особе са инвалидитетом имају могућност да се возе гондолом, управо, ових дана су се возили неки од наших пријатеља и путника. Осим што те особе могу безбедно да се возе, такође, могу да изађу на врх Торника, да се прошетају и да уживају у свим оним активностима и садржајима који су доступни и које планирамо да им омогућимо. Наравно, да радимо и да ће све бит прилагођено и у духу тога да и особе са инвалидитетом могу да уживају”, рекла је Бојана Божанић, генерални директор ЈП „Голд Гондола”, Златибор.

ПЗС

Датум објаве: 27.06.2022.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Бојана Божанић, директорка ЈП „Голд Гондола” Златибор, фото: ПЗС

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!