Хуманитарно кафанско вече за Николину Ћирић, недостаје још 15.000 евра

Чачак - Нашој суграђанки, петогодишњој Николини Ћирић, потребна је наша помоћ.

Николина је рођена у дведесет деветој недељи, са свега 850 грама. Има неколико дијагноза, а једна од њих је хидроцефалус, а има и повремене епи нападе, па знатно заостаје у развоју у односу на своје вршњаке.

„Након три месеца живота у инкубатору, Николина је добила масовно крварење из стомака које се пренело на плућа и на жалост на главу, где је уследила хидроцефалија. Урађен је ВП Шант пудекс који омогућава да вишак ликворске течности из главе излази ка мокраћном каналу. Како је Николина расла, тако су расле и њене немогућности да хода, да прича, да седи. Расле су дијагнозе. Низале су се једна за другом. Церебрална парализа је основна и главна болест коју Николина има и болест која се не лечи одмах и сада. Ту је потребно много времена, много одрицања, и њеног и мог и свих нас који смо укључени у њен опоравак. Услед свега тога, настала је и микроцефалија, што значи да је мања глава од тела, где њен мозак и нема довољно простора да се развија”, рекла је Данијела Милутиновић, Николинина мајка.

Николина своје лечење наставља у Турској, а 5. јун је датум када би лечење требало да почне. Ипак, да би се то и остварило потребно је још 15.000 евра.
Како би скупили новац, до сада су организована три хуманитарна базара на градском тргу, а прошле седмице, у Дому културе у Трбушанима одржан је хуманитарни концерт, на ком је наступало 27. певача.

За четвртак, 19. мај, са почетком у 19 часова у ресторану „Талија”, одржаће се хуманитарно кафанско вече. Цена улазнице је 300 динара или једна смс порука, садржаја 1148 на број 3030. Сав приход од улазница биће уплаћен за Николинино лечење.

Уколико Николина не стигне на клинику у Турској 5. јуна, њено стање постаће веома критично.

ГЗС

Датум објаве: 16.05.2022.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: Принт скрин

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!