Николини Ћирић за лечење у Турској потребна помоћ

Чачак - Николина Ћирић, рођена је у двадесет деветој недељи, са само 850 грама. Има неколико дијагноза,а једна од њих је хидроцефалус, има повремене епи нападе, па знатно заостаје у развопју у односу на своје вршњаке.

Њено лечење наставља се у Турској, а ону своту новца која је потребна њени родитељи не могу обезбедити сами.

„Николина је превремено рођена у седмом месецу са 850 грама. Након три месеца живота у инкубатору, Николина је добила масовно крварење из стомака које се пренело на плућа и на жалост на главу, где је уследила хидроцефалија. Урађен је ВП Шант пудекс који омогућава да вишак ликворске течности из главе излази ка мокраћном каналу. Како је Николина расла, тако су расле и њене немогућности да хода, да прича, да седи. Расле су дијагнозе. Низале су се једна за другом.

Церебрална парализа је основна и главна болест коју Николина има и болест која се не лечи одмах и сада. Ту је потребно много времена, много одрицања, и њеног и мог и свих нас који смо укључени у њен опоравак. Услед свега тога, настала је и микроцефалија, што значи да је мања глава од тела, где њен мозак и нема довољно простора да се развија, заправо тај део мозга који је остао. У Турској смо дошли до сазнања, преко магнетне резонанце, да је Николинин мозак желатинасте структуре и да један тај део који је остао здрав јесте тај део који Николину покреће. Николина је божијом вољом успела, на који начин нико не зна, да проговори, да самостално стоји уз помоћ фиксатора. Свакодневне вежбе омогућавају да Николина функционише колико-толико. Она још увек не седи. Не може самостално да обавља поједине потребе. Увек јој треба помоћ. Даље лечење у Турској би нам омогућило то да Николини, уз помоћ њихових терапија, уклоне део тумора која она већ има, уколико они сазре, пошто су воденасте структуре. Опасност постоји, уколико пукну, да се излију поглави и направе још гори хаос од онога који већ јесте. Свесни смо да Николина не може одмах да прохода и да не може да буде као наше остало, троје деце. Оно што ми желимо јесте да она буде функционална. Да се смање ти епи напади и да ужива у свом детињству, колико јој то буде болест омогућавала”, рекла је Данијела Милутиновић, николинина мајка.
Одлазак на лечење у Турску је заказан за крај маја месеца, а тачан датум операције био би накнадно одређен.

„Оно што је нама за сада потребно јесте одлазак у Турску, смештај у хотелу, храна,авио карте и тај преглед у болници”, казала је Данијела.
У среду, 11. маја у Дому културе у Трбушанима, са почетком од 18 часова биће одржан концерт како би се помогло прикупљање средстава за наставак лечења малене Николине.

А како би помогли Николини, можемо послати и поруку са текстом 1148 на 3030.

ПЗС

Датум објаве: 06.05.2022.

Share


ФОТОГРАФИЈАВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!