Томић: И даље обилазимо слепа и слабовида лица са територије Ивањице и Горњег Милановца и тражимо начине како да им се помогне

Чачак - Радни тим Међупштинског Савеза слепих и слабовидих уз подршку Министарства за рад запошљавање борачка и социјална питања, обилази своје чланове.

„Чланове обилазимо ради ажурирања демографско - статистичких података (да се утврди где људи живе и у каквим условима, како би се попунила база података). Радимо обиласке на територији Горњег Милановца и Ивањице”, рекао је за ПЗС Дејан Томић, председник Савеза слепих и слабовидих Чачак.

Фото: Савез слепих Чачак

Он је истакао да је највећи проблем људима који живе ван градова инфраструктура.

„Велика је разлика услова живота наших чланова који живе у централним деловима, од оних који живе у руралним подручјима, пут је лош, до неких најудаљенијих чланова аутом смо путовали око 45 минута. Након овог обиласка ради се програмски конкурс да видимо како да се помогне онима којима је то најнеопходније и да се побољшају услови живота нашим члановима. Што се тиче ивањичке општине остало је још да обиђемо Осоницу, Међуречје и Девиће”, закључио је Томић.

ПЗС

Датум објаве: 05.08.2021.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Дејан Томић, председник Савеза слепих и слабовидих Чачак, фото: ПЗС

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!