Град Ужице један од ретких градова који има девет услуга социјалне заштите за ОСИ, а ускоро још једна

Ужице - Град Ужице добиће још једну редовну услугу у области социјалне заштите за особе са инвалидитетом. Реч је о Инклузивном едукативном социо-терапијском центру за пружање услуга социјалне заштите за особе са инвалидитетом и децу као и чланове њихових породица, осмишљеном у оквиру Swiss PRO програма.

Ужице добија још једну услугу социјалне заштите за ОСИ, фото: Принт скрин

„Предност ове услуге је у томе што ће користити и члановима породице особа са инвалидитетом, а они ће у обезбеђеном простору имати различите врсте радионица на којима ће развијати креативне вештине, али и имати приступ потребним медицинским третманима, посебно логопеда и физиотерапеута”, рекао је за Танјг члан градског већа Слободан Грбић.

Услуга ће се пружати у оквиру пројекта „Заједно за привремену туђу негу за особе са инвалидитетом”, а према речима Едина Башића, програмског асистента Swiss PRO програма, вредност целокупног пројекта је 15 хиљада долара, од чега је учешће Града Ужица 1 800 долара.

Ужице добија још једну услугу социјалне заштите за ОСИ, фото: Принт скрин

„Овај пројекат подржан је средствима Владе Швајцарске преко Swiss PRO програма, у партнерству са Градом и Владом Републике Србије. Пројекат ће трајати дванаест месеци, уз тенденцију да се и након тога настави, уз финансирање локалне самоуправе." - казао је Башић за Танјуг.

Град Ужице је један од ретких локалних самоуправа, које тренутно имају девет услуга социјалне заштите за особе са инвалидитетом. Према најавама, ту се неће стати, већ ће се у скалду са потребама корисника развијати и нове.

ПЗС

Датум објаве: 28.07.2021.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Ужице добија још једну услугу социјалне заштите за ОСИ, фото: Принт скрин

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!