Улична акција „Цвет који живот значи” за жене оболеле од рака дојке

Ужице - Саветовалиште за жене оболеле од рака дојке Јефимија организовало је 19. по реду уличну акцију продаје цвећа под називом “Цвет који живот значи”. Сав приход од продаје цвећа иде у фонд удружења за финансирање редовних активности, које се односе на помоћ и подршку женама оболелим од рака дојке.
По речима Славице Симић председнице УО Јефимије акција која траје готово две деценије има више циљева:

„Први је да се и на овај начин скрене пажња суграђана на значај постојања саветовалишта, које пружа подршку женама оболелим од рака дојке. Такође овом акцијом шаљемо поруку свим Ужичанкама да редовно иду на превентивне и контролне прегледе, јер рак дојке је излечив уколико се дијагностикује на време. Наравно треба поменути да поред Града Ужица и ЈКП “Биоктош” акцију подржавају многи људи добре воље, а међу њима су и Ирена Савић из Горјана и Блумун.
Др Маја Гулан шеф одсека за хирургију дојке ОБ Ужице и потпредседница Јефимије задовољна је одзивом Ужичана који куповином цвећа помажу све активности саветовалишта.

„Продајом цвећа практично помажемо активности које радимо у Јефимији, а то су здравствене и психолошке радионице, психотерапија, али и самопомоћ коју обављају жене лечене од рака дојке. Оне су два пута седмично, уторком и средом на располагању свим женама из Ужица али и осталих општина у округу којима су потребне информације о самој болести или правима које могу остварити”.

Рад саветовалишта и акцију уличне продаје цвећа годинама уназад подржава и град Ужице, јер по речима Слободана Грбића члана Градског већа за социјалну политику ово удружење има велики значај.

„Сви показатељи говоре да су они својим радом и ангажовањем успели да смање број смртних исхода код жена којима је дијагностикован рак дојке. Ове жене максимално и несебично дају себе, а сви суграђани учешћем у њиховим акцијама дају велики допринос унапређењу услова за лечење и подршку женама које су оболеле, а ништа мање није значајна ни превенција”.

О раду Јефимије најбоље сведоче више од две деценије постојања и стотине жена које су прошле кроз саветовалиште. Иако су имале подршку својих породица, њима је помоћ коју су добиле у Јефимији од непроцењивог значаја.

ПЗС / Град Ужице

Датум објаве: 01.06.2021.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: Сајт града Ужице

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!