Пример човека који уз јасан циљ постиже одличне резултате у свим сегментима живота

Чачак - Владан Петковић из Коњевића је ОСИ од 1989. године изазаван саобраћајним удесом, тако да му је дијагностикован трајни инвалидитет услед повреде кичмене мождине вратног дела, дијагноза квадриплегија.

Владан Петковић ОСИ, три године функционише на колицима, фото: ПЗС

Овог човека који већ три деценије функционише на колицима ништа није спречило да води једну од организација која окупља параплегичаре са подручја Моравичког округа и он је својим постигнућима данас узоран пример свим особама са инвалидитетом.

Владан успешно води Удружење параплегичара Моравичког округа, фото: ПЗС

„Свако има прилику, нема везе одакле долази, није препрека, да ли је село, град, све зависи од самог човека воље, жеље, циља, да шта у животу жели, постоји могућност за много да се постигне”, рекао је Владан за ПЗС.

Сам Владанов утицај у друштву, омогућио је да параплегичари и квадриплегичари Моравичког округа изграде бољи положај у друштвеној заједници, без обзира на то у ком делу чачанске општине живе.

Владан гаји изузетну љубав према спорту, фото: ПЗС

„У нашем Удружењу ради и колега, који је је из Бреснице, село од Чачка удаљено око 25 километара. Морам да истакнем да подједнако сви чланови Удружења имају могућност да се афирмишу”, појаснио је Владан.

Чињеница, колико је овај човек успешан показују како резултати рада Удружења, тако и његови лични, спортски, који говоре о томе да човек може много постићи уз снажну вољу и подршку чланова.

Тања Микашевић ОСИ, фото: ПЗС

„У свакој ситуацији смо ту да улетимо једно другом у помоћ и да разменимо искуства, да нам буде што лакше и што приступачније све у животу, као и особама без инвалидитета”, рекала је Тања Микашевић, чланица Удружења.

Владан је поносан на постигнуте резултате, остварене циљеве.

Владан Петковић постиже изузетне резултате у стоном тенису, фото: ПЗС

„Нашао сам могућност, имао сам снаге, воље и ето уз помоћ колега, сарадника, партнера, тренера да остварим неки заједнички резултат. Вема сам поносан на тај сегмент свог живота и тај део који резултира љубављу према спорту”, закључује Владан Петковић.

Владан је одличан узор особама са инвалидитетом, ма из ког краја долазили да могу успети у животу уз челичну вољу и зацртан циљ.

ПЗС

 

Датум објаве: 30.03.2021.

Share






ФОТОГРАФИЈА


Фото: ПЗС

ВИДЕО


АУДИО