Скупљен новац за операцију Немање Божића: Мајка Милена дирнута гестом једног човека

Чачак – Прича о младом Немањи Божићу коме ће мајка Милена донирати бубрег, како би могао нормално да одраста покренула је Србију.

Мајка Милена ће донирати бубрег сину, фото: РИНА


Хумани људи нису остали имуни на проблем ове породице, па је у рекордном року скупљен новац за операцију, али још увек је потребно обезбедити средства за путне трошкове и додатне анализе у Турској, сазнаје агенција РИНА.


„Након што је прочитао нашу причу, јавио се човек коме је син преминуо од тумора на мозгу и за ког је скупљан новац за лечење. Све што је остало уручио је нама са само једном жељом да наш Немања буде здрав. Дирнути смо овим гестом, али само родитељи који имају болесну децу тачно могу да разумеју кроз какве муке сви ми који имамо тај проблем пролазимо“, рекла је за РИНУ Милена Божић, Немањина мајка.

Сакупљен новац за операцију Немање Божића, фото: Приватна архива


За Немањино оздрављење покренуте су бројне хуманитарне акције, а већ неколико дана на централном градском тргу у Чачку, библиотека „Владислав Петковић Дис“ у сарадњи са Канцеларијом за младе продају књиге како би донирали новац.


„Трошкови смештаја су такође поприлично високи, десет дана пре операције и после 21 дан након интервенције морамо да боравимо у турској болници. Тачан датум поласка и операције ћемо знати кад се сакупи довољно новца, надам се да ћемо успети заједничким снагама да се изборимо да Немања отпутује јер је то његова једина шанса да нормално живи. Мој потез не би требало да се сматра херојским, јер сам сигурна да би свака мајка на овом свету учинила све за задравље свог сина“, нагласила је Милена.


ПЗС

Датум објаве: 05.02.2021.

Share


ФОТОГРАФИЈАВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!