Градска библиотека, возач рикше и Канцеларија за младе за Немањино здравље

Чачак - Возач чувене чачанске рикше Драган Толић на позив Канцеларије за младе, а на иницијативу Градске библиотеке одазвао се да вози за Немању Божића коме је потребна помоћ за трансплатацију бубрега, а бубрег ће му донирати мајка Милена.

Хуманитарне вожње за Немањино здравље, Драган Толић, возач рикше, фото: ПЗС


„У сарадњи са Канцеларијом за младе, решио сам да помогнем у хуманитарној акцији за Немању Божића, колико могу, да возим све који желе, а сав новац ићи ће у хуманитарне сврхе за тог момка. Данас је леп и сунчан дан и очекујем да ће бити добрих људи који ће се возити, мада већ има доста заинтересованих и све се лепо поклапа”, рекао је за Глас западне Србије Драган Толић, возач рикше.

 

Маријана Петронијевић, координаторка Канцеларије за младе, фото: ПЗС


Маријана Петронијевић, координаторка Канцеларије за младе за наш портал је рекла да је вест да је Немањи потребна помоћ чула преко медија.

„Пре свега бих похвалила медије који имају значајну улогу када су у питању овакве ситуације, али оно што морам да истакнем јесте да је иницијатива потекла од Градске библиотеке „Владислав Петровић - Дис”, они су се нама обратили са идејом да донирају књиге, а ми ћемо те књиге као волонтери Канцеларије за младе продавати овде на Градском тргу 3, 4 и 5 фебруара”, појаснила је Маријана Петронијевић испред Канцеларије за младе.

Према њеним речима, они ће ових дана битри на Градском тргу где су на штандовима постављене књиге, а пролазници, односно купци сами могу да одреде цену књига и да на тај начин донирају новац, што значи да књиге нису ценовно одређене.

Родитељи Дејан и Милена Божић, фото: ПЗС

Градски трг су посетили и Немањини родитељи Дејан и Милена који се надају како су рекли за Глас западне Србије да се надају да ће Немања што пре отићи у Инстанбул на трансплатацију бубрега.


ПЗС

Датум објаве: 03.02.2021.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: ПЗС

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!