Стално радно ангажовање особама са инвалидитетом има немерљиву вредност

Прибој – У овом граду нема куће у коју није крочио Суадин Ханић, како би забележио потрошњу електричне енергије  становника на Лиму. Он је особа са инвалидитетом, запослен је у Електродистрибуцији Прибој. Као ђак првак остао је без руке, ухвативши за електричну жицу. Након четворогодишње руке у болници у Београду, ово предузеће му је пружило радно место у коме је запослен од 1993. године. Иако посао захтева пуно радно ангажовање, није му тешко и од непроцењивог је значаја.

Суадин Ханић ОСИ, фото: ПЗС

„Мени значи много моје запослење, имам редовну плату, мој посао је да идем по терену да читам струју“, рекао је за ПЗС Ханић.

Суадинова стаза у послу јесте трновита, и упркос свом инвалидитету, пређе пешке на десетине километара, како би свој посао обавио на најбољи могући начин, како на градском, тако и на сеоском подручју.

„Долазимо у фирму, потписујемо радни налог, у осам часова долазим на посао, читамс трују до 15 часова, дневно обиђемо од 180 до 200 потрошача“, појаснио је Ханић.

Суадин Ханић ОСИ, фото: ПЗС

Овај млади човек каже да му је важно то што су га колеге прихватиле као једнаког члана.

„Примили су ме кад сам дошао, нису ме гледали као инвалида, примили су ме стварно, што се тиче колега, немам речи, помагали су ми, помажу ми и данас“, казао је он.

Суадин Ханић ОСИ, фото: ПЗС

Ове године је пронашао сродну душу и основао породицу, те му сваки динар и те како значи.

„Сваком човеку у свом смислу да носи свој терет да донесе то што прима, односно плату, ада можемо да живимо, да носим терет свог домаћинства, да помажем другима, као и да могу да издржавам своју породицу, оженио сам се, очекујем у фебруару принову“, рекао је за ПЗС.

Горан Рековић, Прибој, фото: ПЗС

Прибојци за Суадина кажу да је добар и одговоран човек, сви га знају у граду на Лиму, он се и сам укључује у разне програме за помоћ особама са инвалидитетом.

„Уз то што је омиљен лик у граду, јако поштован од својих претпостваљених у Електродистрибуцији, Ханић је и активиста у нашем Удружењу, заједно смо радили целе програме за помоћ особама са инвалидитетом кроз имплементацију социјалне политике, наравно, он као пример остваривања радног права ОСИ и борбе коју је провео полагања возачког испита, инклузије комплетне је дао немерљив допринос и кроз удружење социјалне политике у овом граду“, рекао је Горан Рековић.

Стално запослење је важно ОСИ како би себи и својим породицама обезбедиле егизстенцију.

ПЗС

 

Датум објаве: 19.11.2020.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: ПЗС

ВИДЕО


АУДИО