Онлајн Конференција „Права особа са инвалидитетом - између права и праксе“

Онлајн Конференција „Права особа са инвалидитетом - између права и праксе“ због актуелне здравствене ситуације, ондржаће се онлајн 24. децембра 2020. са почетком од 10 часова и окупиће особе са инвалидитетом и чланове породице погођене проблемом, експерте, представнике јавног и невладиног сектора, студенте и друге заинтересоване групе. Конференција је отворена за медије.


Учесници овогодишње конференције ће на панел дискусијама и презентацијама говорити о правима особа са инвалидитетом – између идеала и изазова стварности као и о правима на образовање и запослење, о начину уклањања баријера, и стварању друштвене атмосфере која ће особе са инвалидитетом препознати и подржати као активане чланове друштва.


Циљ Конференције јесте подизања свести у јавности о проблему са којим се сусрећу особе са инвалидитетом и њихове породице. Циљ је да се сагледају сви проблеми, постојећи програми подршке, њихова имплементација, али и размотре нови облици подршке, као и да се ниво информисаности и сензибилисаности јавности о проблему подигне на виши ниво кроз укључивање медија, стручне јавности, инситутција, удружења и самих породица. На Конференцији Хуманитарна организација „Пријатељ у невољи“ представиће и Иницијативу за измену и допуну закона, покретање пакета програма за оснаживање родитеља деце са здравственим и развојим проблемима и јачање системске подршке те деце и целих породица, као и Приручник о правима особа са инвалидитетом. Наведена документа су израђена на основу десетогодишњег искуства у раду са породицама погођене проблемом, рада на терену са невладиним организацијама и јавним институцијама, на основу истраживања спроведеног међу представницима Удружења, самих родитеља погођених проблемом и тумачења правних оквира који уређује права особа са инвалидитетом.


Конференција ће бити организована путем онлајн платформе Webex и преносиће се и путем live streama на званичном YouTube каналу Пријатељ у невољи. Сви заинтересовани широм Србије могу да се пријаве и активно учествују у раду онлајн Конференције пријавом на линку: https://digitalevents.webex.com/digitalevents/onstage/g.php?MTID=eeb1c0ab59c581124eb07f01128b94bad


Организатор Конференције је Хуманитарна организација „Пријатељ у невољи“ која се бави подршком деце са здравственим и развојним проблемима, пружајући подршку како њима, тако и њиховим породицама укључујући и економске проблеме социјално угрожених породица, које су ослабљене услед проблема који је задесио њихово дете. Конференција се организује у сарадњи са Српским савезом у Шведској.


ПЗС

 

Датум објаве: 09.12.2020.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Лого Хуманитарна организација „Пријатељ у невољи"

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!