За Предрага и његову мајку лакши живот од ове зиме

Косјерић - Слика мајке Олге која свог непокретног сина носи на леђима, пре неког времена обишла је Србију. Наиме, Предраг Бошковић се од рођења бори са церебралном парализом Ипак, ово двоје храбрих људи ову зиму дочекаће лакше него оне претходне.


У њиховом домаћинству, у селу Мушићи код Косјерића, започети су радови на изградњи приступних стаза, балкона, металих оградица, како би Предрагу као особи са инвалидитетом било олакшано функционисање.


„Заједничка борба мене и моје мајке кроз живот овим биће лакша, иако до сада ни мало лака. Уз помоћ општине Косјерић и људи добре воље захвални смо, што имају разумевања и препознају људе који отежано функционишу у свом окружењу, па тако и моју мајку која и даље у својој осмој деценији има снаге да ми помогне, са овим највећа ће бити помоћ жени која је у мом животу све", рекао је Предраг.


Сви ови радови, пре свега растеритиће мајку познату по својој храбрости, а Предрагу омогућити већу самосталност, моћи ће сам колицима да прође кроз двориште, а да не зависи толико од укућана.


„Решили смо да предузмемо све кораке, како би Бошковићима олакшали функционисање и због тога је Општина предузела све на себе и са тим показује бригу према ОСИ на својој територији, Предраг сигурно није једина особа коме је оваква помоћ потребна, али се општина труди у складу са својим у могућностима изађе у сусрет", рекао је Жарко Ђокић, председник општине Косјерић.


Он је истакао да је важно да се радови заврше пре зиме.


„Радимо на изградњи свега наведеног балкон са металном оградицом, надстершнице и приступне стазице, како би олакашали дугогодишњу муку Бошковића, како Предрага, тако и његове мајке, која је свима позната као мајка храброст која пружа несебичну љубав и помоћ свом сину Предрагу и све то је нас подстакло да оваквим људима треба изћи као заједница у сусрет", закључио је Ђокић.


ПЗС/Блиц

Датум објаве: 02.12.2020.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: ПЗС

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!