Хумани Рудничани дарују кућу и тротинет за лечење мале Анике

Горњи Милановац - Борба за живот мале Анике Мунић, која болује од спиналне мишићне дистрофије, ујединила је и уједно одушевила Србију. Наиме Рудничани великих срца, поклањају кућу и тротинет за њено лечење.


Милош Мијаиловић и његова сестра Биљана, одлучили су да завичајну кућу на Руднику продају и новац подаре за лечење мале девојчице Анике Манић.


„То је била наша кућа у којој смо моја сестра и ја провели детињство и долазио редовно овде, и поред тога смос е одлучили да кућу дарујемо у добротворне сврхе, како би се излечила мала Аника. Ни једног тренутка се нисмо двоумили нити нам је жао што ћемо кућу поклонити", рекао је Милош Мијаиловић из Горњег Милановца.


Да мештани највише шумадијске планине осећају када је неком енопходна помоћ, пример је и породица Јаковљевић, која своју прву награду у виду електричног тротинета усмерава на адресу Аникиног здравијег живота.


„Првенствено смо тужни што је та девојчица болесна, и што је потребно толико новца да се скупи, а видевиши да прикупљање новца иде споро, одлучили смо да као породица дамо свој доприноси подстакнемо друге људе на хуманост", закључио је Иван Јаковљевић из села Мутањ крај Горњег Милановца.


ПЗС

Датум објаве: 12.11.2020.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: ПЗС

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!