Лакши живот за мајку храброст из Косјерића и њеног сина Предрага

Косјерић - Предраг Бошковић и његова мајка Олга из села Мушићи крај Косјерића у зиму ће ући са лакшим условима за живот. Предраг је особа са инвалидитетом који се од рођења бори са церебралном парализом, међутим, он се не предаје, као ни његова мајка која је нашла начин да му помогне и захваљујући њој на сва места која је стигао, стигао је на њеним плећима.


Наиме, у њиховом домаћинству започети су радови на изградњи приступних стаза, балкона, металих оградица, како би Предрагу као особи са инвалидитетом било олакшано функционисање.


„Заједничка борба мене и моје мајке кроз живот овим биће лакша, иако до сада ни мало лака. Уз помоћ општине Косјерић и људи добре воље захвални смо, што имају разумевања и препознају људе који отежано функционишу у свом окружењу, па тако и моју мајку која и даље у својој осмој деценији има снаге да ми помогне, са овим највећа ће бити помоћ жени која је у мом животу све", рекао је Предраг.


Према његовим речима увек је имао подршку породице, али ова помоћ му је непроцењива.


„Сви ови радови, пре свега растеритиће моју мајку, а мени омогућити већу самосталност и да могу да прођем са својим колицима на сваки део мог дворишта сам, а да не зависим толико од укућана", казао је Предраг Бошковић за ПЗС.


„Решили смо да предузмемо све кораке, како би Бошковићима олакшали функционисање и због тога је Општина предузела све на себе и са тим показује бригу према ОСИ на својој територији, Предраг сигурно није једина особа коме је оваква помоћ потребна, али се општина труди у складу са својим у могућностима изађе у сусрет", рекао је Жарко Ђокић, председник општине Косјерић.


Он је истакао да је важно да се радови заврше пре зиме.


„Радимо на изградњи свега наведеног балкон са металном оградицом, надстершнице и приступне стазице, како би олакашали дугогодишњу муку Бошковића, како Предрага, тако и његове мајке, која је свима позната као мајка храброст која пружа несебичну љубав и помоћ свом сину Предрагу и све то је нас подстакло да оваквим људима треба изћи као заједница у сусрет", закључио је Ђокић.


Иначе, сви радови који се изводе у домаћинству Бошковића, по предвиђеном плану требало би да буду завршени врло брзо, како Бошковићи не би ушли у зиму, а да функционишу као и до сада.


ПЗС

Датум објаве: 10.11.2020.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: ПЗС

ВИДЕО


АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!