У оквиру Специјалне олимпијаде Србије, Вања Грбић посетио школу за основно и средње образовање „1. новембар”

Чачак - У складу са поштовањем прописаних мера услед епидемије вруса корона у Чачку, одржан је одбојкашки турнир, у оквиру Специјалне олимпијаде Србије. Учествовали су такмиачари из свих градова, подељени у мушке и женске екипе.

Одбојкашки турнир у школи „1.Новембар”, фото: ПЗС


„Оно што желим да насгласим је да се ми увек добро осећамо у Чачку, одлични сте домаћини. Школа „1. новебмбар”одувек је давала добре спортисте, али има и одличне услове за играње. Ова сала је одлична за овај значајан турнир, што је нама јако битно јер се трудимо да се ова деца што више социјализују .Нама је оисновни циљ да се ова деца баве спортом. Иначе, са школом „1.Новембар” сарађујемо већ 20 година и ова школа изнедрила је велики број олимпијаца, не само у одбојци већ и у фудбалу и атлетици”, рекао је начелник Одбора Специјалне олимпијаде Србије Александар Станојевић.

Одбојкашки турнир Специјалне олимпијаде Србије окупио је шест мушких и шест женских тимова из Пирота, Зрењанина, Панчева и Чачка.

Одбојкашки турнир у школи „1.Новембар”, фото: ПЗС


„Долазим из Пирота, тренирам у клубу „Младост”, имам 18 година и ово ми је први боравак у Чачку. Учествовао сам и раније на такмичењима, тренирам одбојку од скоро и јако ми се свиђа. Наставићу и даље, не толико због резултата, колико због дружења са вршњацима”, рекао је Давид Меметовић , такмичар из Пирота и стални учесник Специјалне олимпијаде.

Давид Меметовић, ОК „Младост”, Пирот, фото: ПЗС


Одбојкашки турнир у склопу Спцијалне олимпијаде Србије посетио је и прослављени српски одбојкаш Вања Грбић. У дресу репрезентације освојио је 14 медаља и проглашен је за најбољег играча Европе 2000. године. Активан је у Специјалним олипијадама на светском нивоу од 2011. године.

Вања Грбић, прослављени српски одбојкаш, Фото: ГЗС

„Чачак је један од главних регрутних центара за децу Специјалне олимпијаде, у свим спортским дисциплинама. Јако ми је драго да је направљена ова сала, тако да деца могу да уврсте спорт у свакодневне активности. Управо та асимилација, спајање и социјализација значајно помаже деци Специјалне олипмијаде, да могу да се интегрушу у друштво, јер већ од старта крећу са великим хендикепом. Они живе у затвору без решетака, нису ни близу свих могућности која имају деца из масовне популације и овакве прилике интеграције њима изузетно значе у смислу потврде онога што су они као личности и неко ко има ту привилегију да допринесе промоцији својој земљи. Искрено, пуно сам ствари научио кроз Специјалну олимпијаду. Ова деца имају исконску искреност, пресрећни су када су на терену. И сви ми врло често заборављамо колико смо срећни што смо у могућности да све радимо”, образложио је Вања Грбић.

ПЗС

Датум објаве: 19.10.2020.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Одбојкашки турнир у школи „1.Новембар”, фото: ПЗС

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!