Дан Белог штапа под називом „Зажмури да би ме разумео” обележен и у граду на Ђетињи

Ужице - Савез слепих Србије у друштву са својим другарима и прфесорком и чланицом скупштине Валентином Златановић, као и сви из Удружења из коалиција организација особа са инвалидитетом обележили су 15. октобар, Међународни дан белог штапа.


„Окупили смо се ту да се шири добра енергија и да се никада више не деси ни изолација, ни нешто страшно везано за корону, већ да радимо и ставармо заједно. Важни су су и медији који прате ову нашу манифестацију ове године су први пут са нама, али наравно, биће тога и више, чак су дошли и неки којима нисмо послали позив, захваљујемо се свима. Подршка нам много значи, осим кратке шетње, ова манифестација симболично зове „Зажмури да би ме разумео”, али ја верујем да ви не морате да зажмурите да би нас разумели и подржавали", рекла је Драгана Дучић, председница МОССС Ужице.


Присутнима се обратила и Мирјана Радивојчевић, заменица градоначелнице Ужица, која је у име града поздравила скуп, подржала њихову акцију и истакла да ће и убудуће подржавати сва Удружења особа са инвалидитета и пружити помоћ у складу са могућностима, следеће године више него до сада.


ПЗС

Датум објаве: 15.10.2020.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: ПЗС

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!