Радне активности за децу која похађају Образовну установу „1. Новембар”

Чачак - Поред редовног школског програма Образовна установа „1. Новембар” својим корисницима пружа и ваншколске активности у оквиру разних радионица које позитивно утичу на ментално здравље ове деце.


„Радионице типа хидротерапије, јахања и шивења већ су кренуле, њих похађају деца са акутном, церебралном парализом, као и деца са Дауновим синдромом. Ове активности делују релаксирајуће и олакашавајуће како за децу, тако и за њихове породице", рекао је Радојица Струњаш, секретар Удружења за помоћ за ментално недовољно развијене особе града Чачка.


Он је истакао да овој деци посебно значи контакт са живим светом, односно, животињама, те највише воле јахање што на њих оставља снажан позитиван утисак.
„Када је у питању радна окупација, деца похађају радионице шивења, шију јастучнице, с тим што ова активност за сада нема економски циљ, већ искључиво као радна терапија”, објаснио је Струњаш.

Иначе, овај пројекат је подржан од стране Министарства за рад и социјалну политику, кроз редован годишњи конкурс Министарства уз координацију Републичког савеза удружења МНРО Србије.


ПЗС

Датум објаве: 29.09.2020.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: Удружење МНРО

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!