До прве речи и првог корака Милошу је потребно много новца

Чачак - Мајка Милоша Зарића из Чачка, Слађана покушава да прикупи средства како би њен син проходао и проговорио. О проблемима које има њен наследник говори отворено. А све је почело мош на порођају.

„Остао је без кисеоника на порођају. Догодило се крварење на мозгу и цисте што је проузроковало кашњење у психмоторном развоју“, каже Слађана, мајка малог Милоша.

Малени дечак не седи, не пузи, не хода и не говори. Иде редовно на терапије, а три  седмице терапија коштају између 1.500 и 3.000 евра, зависи где родитељи могу да га одведу у том тренутку.

„Кад одемо у Русију онда је то око 4.000 евра. Да би био нон-стоп на терапијама, током целе године и наредних година потребно је пуно новца, још ако се испостави да треба операција, само она у Америци кошта 20.000 евра. Тако да кад се све сабере много је новца потребно да дођемо до његовог првог корака и речи. Не би требало да има неке веће паузе између рехабилитација, 15-20 дана највише“, каже Слађана, мајка малог Милоша која често у име сина пише постове како би замолила све који могу да им помогну.

„Лопта, много јој се обрадујем. Када сам у парку гледам другу децу како трче за лоптом, а ја седим у колицима и тужно гледам и питам се када ћу ја трчати са њима и играти се лоптом“, стоји у једној од објава у којима се апелује на све који могу да пошаљу СМС поруку са бројем 813 на 3030.

ПЗС

Датум објаве: 23.07.2020.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: Приватна архива

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!