Фондација Ана и Владе Дивац поделили пакете особама са инвалидитетом у Чачку

Чачак – У организацији Фондације Ане и Владе Дивац подељено је 836 пакета са основним прехрамбеним намирницама и хигијенским средствима, намењених угроженим категоријама. Пројекат се раелизује уз помоћ норвешке амбасаде групе 484 са циљем да се помогне 10 000 најугроженијих породица у Србији, а то су пре свега породице које имају разликчите врсте ивалидитета.

„Трудимо се да помогнемо и угроженим групама људи, као што су самохрани родитељи, Роми, као и породице са великим бројем деце. Драго ми је што имамо изузетну сарадњу са бројним удружењима наших циљних група, који нам помажу да пакети стигну до њихових кориосника“, рекао је Урош Делић,испред фондације Ана и Владе Дивац.
Он је додао да је ови први круг помоћи са циљем да у различитим срединаma у Србији помогну што већем броју људи.

У сврху ублажавања последица пандемије Ковид 19, Пакети су достављени данас у савезу слепих и слабовидих, одакле је извршена дистрибуција пакета осталим удружењима.

Дејан Томић, председник међуопштинске организације слепих и слабовидих у Чачку

Дејан Томић, председник међуопштинске организације слепих и слабовидих у Чачку, које броји око 300 чланова, као домаћин ове кције прихавтио је помоћ за сва удржења инвалида града Чачка.
„Надам се да ће по угледу на фондфацију Ана и Валде Дивац, и остале хуманитарне организације препознати наш рад у свему и мислим да су Удужење инвалида Моравичког округа и града Чачка једни од најбољих у републици Србији“, рекао је Томић.

Владан Петковић, председник Удржења параплегичара и Мирјана Станојевић,председница Удружења дистрофичара

„То је један велики знак пажње за нас , да неко мисли и на особе са инвалидитетом и на овај начин пружа се допринос и нашој материјалној ситуацији“, рекао је Петковић.

Мирјана Станојевић, председница Удружења дистрофичара моравичког округа које има око 40 чланова, изразила је велико задовоњство сарадњом са фондацијом Дивац.

„Ови пакети велика су помоћ, не само због последица пандемије вируса корона већ и због социјалне угрожености особа са инвалидитетом“, нагласила је Станојевић.

Фондација Ана и Владе Дивац основана је 2007.године као независно инепрофитно удружење са циљем да помогне грађанима у практичном решавању њихових животних и егзистенцијалних проблема.

ПЗС

 

Датум објаве: 09.06.2020.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Савез слепих и слабовидих у Чачку, фото: ПЗС

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!