Славица Ђукић Дејановић уручила је кључеве комби возила Установи „Зрачак”

Чачак - Славица Ђукић Дејановић, министарка без портфеља задужена за демографију и социјалну политику са својим сарадницима, уручила је кључеве комби возила Установи за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју „Зрачак".

У последње две године, Министарство задужено за демографију и популациону политику обезбедило је 20 милиона Установи „Зрачак”.

„Резултати ових инвестиција су импресивни, што се најбоље види на примеру Установе „Зрачак“, где одлично функционише инклузија корисника. Министарство је обезбедило возило за превоз корисника који живе у удаљеним крајевима, као и за свакодневни одлазак корисника на разне манифестације и догађаје“, рекла је је министарка Ђукић Дејановић.

У данашњем обиласку установе „Зрачак“, представници локалне самоуправе показали су све оно што је урађено у претходном преиоду.
„Захваљујујћи Влади Републике Србије, уложено је преко 20 милиона динара кроз разне пројекте у претходних годину дана, а Град Чачак је уложио нешто више од четири милиона“, рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић. ПРема његовим речима захваљујући овим пројектима Установа је добила статус Центра за пружање услуга социјалне заштите.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић

Град Чачак је заједно са Владом Републике Србије уложио укупно 110 милиона динара у изградњу фискултурне сале за школу „1. новембар“ и Установу „Зрачак”, мини спортску теретану и теретану на отвореном.

Ана Јаковљевић, директорка Установе „Зрачак“ нагласила је колико је битна физичка активност за очување здравља сваког појединца, па тако и особа са сметњама у развоју.

„Кроз физичке активности, они стичу осећај телесне целовитости, развијају моторичку спретност и координацију покрета. Физичка активност је јако битна и за социјализацију наших корисника, а самим тим смањује се стрес и напетост“, закључила је Јаковљевић.

ПЗС

 

Датум објаве: 01.06.2020.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: ПЗС

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!