Међународни дан самосталног живота

Центар за самостални живот особа са инвалидитетом Чачак и ове године 05. маја, обележава Међународни дан самосталног живота.

Фото: ЦИЛ Чачак

За ову прилику издата је брошура под називом Слобода која промовише самосталан живот и размишљања особа са инвалидитетом на тему слободе. Међународни дан самосталног живота, обележава се у целој Европи, а у Србији су то Чачак, Сомбор,Београд, Смедерево, Јагодина, Бор, Крагујевац, Ниш, Лесковац и Трстеник.

Фото: ЦИЛ Чачак

"Центар за самостални живот особа са инвалидитетом Чачак, основан је 15. јануара 2011. године. Тренутно има преко 50 чланова и сви заједно раде на стварању услова за самосталан живот, развијању Сервиса персоналне асистенције,запошљавању, како би дошло до веће социјализације и повећања квалитета живота особа са инвалидитетом. Центар већ дуги низ година кроз Јавне радове запошљава особе са инвалидитетом, радимо на њиховој едукацији, самопоуздању и осамостаљивању што у великој мери води ка самосталном животу", истакла је председница чачанског Центра Сњежана Рисимовић.

ПЗС

Датум објаве: 05.05.2020.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: ЦИЛ Чачак

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!