Зоран Ђорђевић у посети “Зрачку”: Следи унапређење стратегије социјалне заштите

Чачак – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Установу за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју “Зрачак”.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у посети "Зрачку", фото: ПЗС

“Зрачак је пример како институције овог типа треба да изгледају. Циљ нам је да имамо што више овакавих објеката у целој Србији, како би грађанима којима је то потребно била пружена максимална подршка у свакодневном функционисању”, изјавио је Ђорђевић.

Министар је истакао да се ради на унапређењу стратегије социјалне заштите и да у 2020. години следи реконструкција свих обејеката који имају намену као “Зрачак” у Чачку.

“Само у првим данима ове године издвојено је пет милиона евра установама широм Србије како би обновили оно што им недостаје. Уз Канцеларију за јавна улагања реализоваћемо капиталне инвестиције у овој области”, рекао је Ђорђевић.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, фото: ПЗС

Установа за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју, Зрачак, у оквиру дневног боравка корисницима пружа исхрану, здравстевену заштиту, васпитно-образовни рад и што је најважније, те услуге су бесплатне.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић са градоначелником Милуном Тодоровићем, фото: ПЗС

“Зрачак је за нас изузетно важна установа. Трудимо се да обезбедимо све што је неопходно. Отворили смо фискултурну салу, урадили лифт и теретану. Град Чачак наставиће даље да подржава ову установу, а у плану је да се набави аутобус за лакши превоз корисника од куће до установе”, изјавио је градоначелник Чачка, Милун Тодоровић.

Установу Зрачак тренутно похађа 81 корисник, распоређених у шест група. Право на коришћење услуга имају лица са лаком, умереном и тешком интелектуалном ометеношћу, као и особе из спектра аутизма, узраста од пет до 55 година.

ПЗС

 

 

Датум објаве: 21.01.2020.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у посети "Зрачку", фото: ПЗС

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!