Кроз инклузивне радионице корисници Зрачка се укључили у Светосавске свечаности

Чачак - Установа “Зрачак” се по први пут ове године прикључила Светосавским свечаностимаи свој допринос дала кроз инклузивне радионице у којима заједно учествују корисници установе, ученици ОШ “Др Драгиша Мишовић” као и сестринство манастира Никоље које је обезбедило један део материјала који је неопходан за рад.

Инклузивна радионица у установи Зрачак, Фото: ПЗС

“Ово је трећа радионица и као на претходне две корисници установе ’Зрачак’ су пластифицирали иконице, граничнике за књиге, израђивали мозаике ликова светитеља или их осликавали декупаж техником”, казала је директорка установе за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју “Зрачак” Ана Јаковљевић.

Директорка установе за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју “Зрачак” Ана Јаковљевић, Фото: ПЗС

Према њеним речима циљ свих њихових активности јесте укључивање корисника у ширу друштвену заједницу и сензибилисање појединаца да прихвате особе у развоју, као и социјализација корисника кроз дружење са децом из редовне популације.

Директорка је нагласила да већ дуже време имају изузетну сарадњу са ученицима ОШ “Др Драгиша Мишовић” који воле да проводе време са корисницима установе “Зрачак” који их доживљавају као своје другаре и одлично сарађују на бројним радионицама.

Један од радова са инклузивне радионице у "Зрачку", фото: ПЗС

Јаковљевић је истакла да ће сви радови који су урађени на инклузивним радионицама бити изложени на Сајму православног издаваштва који се отвара 23. јануара у Дому културе.

ПЗС

Датум објаве: 20.01.2020.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Инклузивна радионица у установи Зрачак

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!