Сви за Луку на Бадњи дан: у порти цркве у Заблаћу прикупљају се средства

Чачак - Лука Ракоњац, некадашњи ученик ОШ „Владислав Петковић Дис“ из Заблаћа, а сада ученик Техничке школе у Чачку, поново бије битку са опаком болешћу. Његова и борба његове породице траје од августа 2017. године када му је дијагностификован сарком костију. Уследила је операција, у децембру 2017, хемиотерапије и зрачења са којима се Лука храбро носио.

У децембру 2018. Лука је морао на још једну операцију, овога пута на глави, а онда и на поновну хемиотерапију и зрачења. Нажалост, ове године су му поново откривене метастазе на оку и глави, тако да су извршене две операције 11 и 22 новембра 2019. године на костима главе и ока. Ширење саркома није заустављено нажалост шири се на кости. Лука је тренутно на институту за онкологију и радиологију у Београду где прима хемиотерапију.

Након свих набројаних интервенција и јаке терапије коју прима, Лука је веома исцрпљен и његово опште здравствено стање је веома озбиљно. Пошто терапија коју је досада примао није дала жељени ефекат, а Лукино стање је све теже, доктори предлажу да му се укључи и имунотерапија, која се одређује и прима у иностранству. Као најповољнија опција одабрана је Клиника за имунологију у Москви, код др Виктора Александровича Борисова. Нажалост, највећи проблем је како прикупити средства, пошто пут, преглед, прве анализе и боравак у Москви кошта око 5.000 евра, а Лука би већ у јануару требало да буде примљен на клинику јер је ситуација веома хитна.

У порти цркве у Заблаћу на Бадњи дан, у склопу традиционалне манифестације паљење бадњака, организоваће се и добровољна хуманитарна акција прикупљања помоћи за Луку. Кутија за новац биће испред цркве д 15:00 часова.
Позивамо све мештане Вапе, Заблаћа, Јежевице, Балуге и друге да у складу са својим могућностима одазову овој акцији.

Иначе, и ученици и наставници ОШ „Владислав Петковић Дис“ из Заблаћа и Техничке школе из Чачка организују још једну хуманитарну продају предмета, честитки, као и пецива из ђачке кухиње.

Хуманитарна продаја одржаће се 8, 9. и 10. јануара 2020. године, на платоу испред Дома културе у Чачку, испред просторија Канцеларије за младе града Чачка.

Сви који желе да се прикључе акцији новац могу да уплате на динарски рачун код Комерцијалне банке број 205-9011007298107-75, девизни рачун у истој банци РС35205903102723491251, или да симболичан поклон поводом новогодишњих и божићних празника пронађу на хуманитарној продаји на штанду испред Дома културе.

ПЗС

Датум објаве: 03.01.2020.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: Принтскрин

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!