Подељени новогодишњи пакетићи корисницима услуге лични пратилац детета

Чачак – У сали Скупштине града данас су традиционално подељени новогодишњи пакетићи корисницима услуге лични пратилац детета. Овом акцијом обухваћено је 52 деце, а организатори су град Чачак и Друштво за церебралну и дечију парализу из Ивањице, који иначе обављају услугу лични пратилац у Чачку.

„Оно је један гест пажње Удружења из Ивањице са којима имамо одличну сарадњу. Ми за ову услугу издвајамо 27 милиона динара за наредну годину. С тим што смо издвојили 12 милиона до марта тако да ће моћи да се повећа број корисника ове услуге. Поред тога имамо још две услуге које се финансирају из буџета града, а то су услуге помоћ у кући и услуга персонална асистенција. Ми ћемо и даље унапређивати услуге у корист корисника”, изјавио је помоћник градоначеника Владан Милић.

Владан Милић, помоћник градоначеника 

Услуге из области социјалне заштите веома значе корисницима који имају потребу за личним пратиоцем. Осим адекватне институцијалне подршке и најмања брига о овој друштвеној групацији је драгоцена.

Светлана Главинић, руководилац услуге лични пратилац детета у Чачку

„У сарадњи са градом Чачком већ традиционално издвајамо средства и обезбеђујемо новогодишње пакетиће за кориснике наших услуга. Њима ови пакетићи много значе, јер ова деца припадају осетљивим групама и морамо и њих сваке године обрадовати за новогодишње празнике”, рекла је Светлана Главинић, руководилац услуге лични пратилац детета у Чачку.

 

ПЗС

 

 

Датум објаве: 26.12.2019.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: ПЗС

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!