Позоришном представом завршене радионице за децу и младе са сметњама у развоју

ТРИ МЕСЕЦА ОСМЕХА

За Анђелу, Милицу, Слађу, Цаку, Јовану, Филипа, Давида, Луку, Љуба, Аца, Матеју, Ђорђа, Стефана и две Ане протекла три месеца су нешто несвакидашње дивно. Тако им се сада чини, нарочито после позоришне представе, у којој су и сами глумили, заједно уз Љиљу и Дарка Јоксимовића, чланове Театра „Талија“ из Београда. Ова деца и млади из Чачка и Лучана били су учесници радионице коју су од августа реализовали струњаци Центра за лични раст и развој “Огледало”.

Представа „Замислите децо“, по тексту Душка Радовића, одиграна прошлог петка, 25. октобра, у спортској сали у Пожези, била је завршница радионица „Заједно учимо о екологији кроз креативне активности и чувамо природу“, намењена деци са сметњама у развоју и њиховим родитељима.


- У публици су била деца из предшколских установа и нижи разреди основне школе. Били су дивни, пажљиви и заинтересовани, што је допринело да се
наши глумци, после почетне треме, опусте и сами уживају у извођењу. Како је за већину деце ово био први јавни наступ, били су веома срећни и поносни на себе. Посебне емоције имали су, наравно, њихови најрођенији, који су их бодрили из публике – утисци су са представе, које нам је пренела Драгана
Тимотијевић, психолог-психотерапеут у „Огледалу“, а потврдили их осмеси на лицима „глумаца“.


Партнери у реализацији пројекта, као и прошле године, били су Центар за социјални рад Општине Лучани у Гучи и Планинарско друштво „Каблар“, а све је финансирало предузеће “Јелен До” д.о.о. и “Цармеусе Фоундатион”. По мишљењу учесника и стручњака, радионице су у великој мери допринеле социјализацији, развоју моторике и креативности. Зато постоји идеја да се и следеће године поново друже. Жеља је да то дружење буде што дуже, бар шест месеци. Тако су на растанку и обећали: Видимо се на пролеће!


ПЗС/Чачански Глас, В.Т.

Датум објаве: 04.11.2019.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото:Чачански Глас, В.Т.

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!