Највећа част је бранити боје Србије: Ово су Чачани - репрезентативци

Чачак - Част је, задовољство и привилегија угостити чачанске репрезентативце који су најбољи амбасадори наше земље у свету и ово је порука нашим најмлађима да наставе њиховим стопама и да им они буду најбољи узори, рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић .

„Чачак увек има врхунске спортисте, улаже у онај основни базични спорт и наставиће убудуће, али нећемо заборавити и оне који су наши највећи спортисти, велика имена. Ивана Илић, млада атлетичарка која је својим резултатима заслужила свако поштовање, Владан Петковић, наш вицешампион Европе у пара стоном тенису, Петар Kрсмановић, сада већ наша чачанска спортска икона, од пре неколико дана, сви они треба да буду најбољи промотери спорта, здравог живота, здравог размишљања. Kада имате такву енергију, такве резултате, онда имате позитивно мишљење и према животу”, рекао је Тодоровић.

Он је додао да се чине сви напори како би се поправила спортска инфраструктура у граду на Морави, да се улаже у финансирање спортских организација а најавио је и обилазак радова на атлетској стази.

„Ових дана ћемо се потрудити да са младом Иваном Илић одемо на градилиште атлетске стаже у нашем граду, да и она и све наредне генерације тренирају на квалитетној подлози и убеђен сам да резултати и у наредном периоду неће изостати”, каже Тодоровић.

Ивана Илић, репрезентативка Србије у атлетици

Чачанска атлетичарка, вицешампионка Балкана, Ивана Илић каже да ће наставити да тренира, да постиже што боље резултате и промовише Чачак на најбољи начин.

„Атлетска стаза која се ради у нашем граду ће много значити не само мени, већ свима, услови ће бити на високом нивоу и верујем да ће се млади сада још више определити да тренирају и да се баве спортом”, рекла је Ивана.

Петар Крсмановић, репрезентативац Србие у одбојци

Петар Kрсмановић каже да није очекивао да ће у финалу Европског првенства освојити злато, иако су га сви у екипи прижељкивали.

„Многи нас нису видели као неке изразите фаворите, али свако од нас је кроз мечеве био уверен да ће изнети утакмицу, против Француске је било најтеже када смо домаћина победили, надам се да ће ово бити подстрек младим људима у Србији и у Чачку да се определе за спорт. Одбојка у Чачку није број један, али много деце тренира и ја бих позвао све да се заједнички се потрудимо да одбојка у Чачку заживи”, каже Kрсмановић.
Он је додао да није остало пуно времена и да се већ у децембру поново окупља победничка екипа како би показла да има квалитет и жељу да поново буду број један. Kада је реч о дочеку српских репрезентативаца, Петар каже да је то животни сан сваког спортисте.

„Било је стварно доста људи, и на аеродрому и испред Народне скупштине.Још увек нисмо свесни шта смо постигли, вероватно ћемо бити за неколико дана", додаје Kрсмановић.

Владан Петковић, репрезентативац Србије у пара стоном тенису

Мушка репрезентација Србије у пара стоном тенису освојила је сребрну медаљу на Европском првенству у Хелсинборгу, у Шведској.

Тим у саставу Борис Стојиљковић, Горан Перлић и Чачанин Владан Петковић изгубио је у финалу од Француске са 2:0, у класи 1 и 2, али према речима Петковића, ово је велика победа у његовој каријери.
„Неколико дана је прошло, утисци се нису слегли, нисмо се надали сребру, негде смо прижељкивали бронзу, хвала Богу, дошли смо до финала, играли смо са Француском и јесте била квалитетнија, заслужено су они први, а ми други, што је велики успех за нашу земљу, за мене лично, за град Чачак и то је врхунац моје спортске каријере. Велика је конкуренција поготову у нашој категорији, велики број екипа, али упркос томе што се у свим осталим земљама много више улаже у овај спорт, доказали смо својом професионалношћу и упорношћу да можемо бити промотери овог спорта и верујем да ћу у стручном штабу Стонотениског савеза допринети да се што већи број особа са инвалидитетом укључи у овај спорт и да можемо постићи врхунске резултате”, рекао је Петковић.

ПЗС

Датум објаве: 03.10.2019.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Чачански репрезентативци на пријему код градоначелника

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!