Корисници „Зрачка” посетили планину Гоч

Чачак – Установа „Зрачак” протеклог викенда реализовала је једнодневни излет за своје кориснике, посетом планине Гоч и Врњачке Бање. Ове дестинације поред корисника Установе, посетили су пратиоци (родитељи) и запослени.

Радојица Струњаш секретар у МНРО

„У организацији Удружења за помоћ за ментално неразвијене особе града Чачка, корисници Установе и пратиоци провели су дан на планини у шетњи. Срећом послужило нас је лепо време па је доживљај био потпун. Након шетње имали су организован ручак у дечијем одмаралишту „Добре воде” где су имали ручак, а након тога смо се спустили до Врњачке Бање где смо наставили наше дружење”, рекао је за ПЗС Радојица Струњаш секретар у МНРО додајући да није било неких људи они сами не би успели све да реализују.

„На излету нас је укупно било 39, а све ово не би било могуће да није било „Дунав осигурања”, Градске управе града Чачка и ауто куће „Чокин”. Дугујемо им велику захвалност јер нам сваки пут излазе у сусрет”, казао је Струњаш.

Он наводи да су овакви излети најбољи вид релаксационе терапије за кориснике и њихове пратиоце (родитеље).

„Стручњаци и психолози на једној студији на факултету Политичких наука описали да родитељи деце са сметњама у развоју спадају у категорију људи под утицајем високим стресом, а то је резултат свакодневног изазова са којим се они суочавају у раду и у животу и са борбом коју имају током читавог живота. Ови излети су можда најбољи вид терапије да се они опусте, а и ми заједно са њима и да тај дан заборавимо на све проблеме са којима се суочавамо, а опет да свако то наше дружење остане њима у лепом сећању и разлог новом сусрету”, рекао је Струњаш.

 

ПЗС

Фото: ПЗС

 

Датум објаве: 09.09.2019.

Share






ФОТОГРАФИЈА


Фото: ПЗС

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!