Радионице за децу и младе са сметњама у развоју и овог лета у Овчар Бањи

Чачак, Лучани - Радионице за децу и младе са сметњама у развоју и њихове родитеље са територије Града Чачка и Општине Лучани и ове године се спроводе у планинарском дому „Каблар” у Овчар Бањи. Центар за лични раст и развој „Огледало“, у сарадњи са Центром за социјални рад из Гуче су идејни творци овог пројекта који носи назив „Заједно учимо о екологији кроз креативне активности и чувамо природу“.

Кроз игру, креативност и дружење у природу деца и млади уче о занимљивим и значајним еколошким темама, док њихови родитељи су укључени у терапијско - едукативне радионице.

Предвиђено је укупно 12 трочасовних радионица и то сваке недеље до краја октобра. На првој радионици било је 15 деце и младих из Чачка и Лучана углавном учесника са прошлогодишњих дружења, али организатори позивају и друге да им се придруже. Психолог - психотерапеут „Огледала” Драгана Тимотијевић рекла је да са децом и родитељима раде два психолога, социјални радник, специјални педагог, а укључени су и планинари „Каблара“ и чланови Удржења „Здрав дух“.

„Планирано је да се укључе и деца запослених из предузећу `Јелен До`, што ће допринети правој инклузији јер је програм отворен за све који желе да се придруже. На радионицама ће деца моћи да сазнају више о рециклираним материјалима – папиру, стаклу, пластичној амбалажи, и од њих ће правити накит, играчке... Осим тога, моћи ће да упознају лепоте Овчарско-кабларске клисуре. Поред дружења са планинарима и шетњи стазама, имаће могућност да се возе катамараном по језеру а у плану је и посета фабрике `Јелен До` као и многи други садржаји”, казала је Тимотијевић.

Иначе, пројекат финансира предузеће „Јелен До” и „Carmeuse Foundation” тиме што су обезбедили бесплатан превоз за све заинтересоване са територије Града Чачка и Општине Лучани.

ПЗС

Датум објаве: 12.08.2019.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Радионице „Огледало” у Овчар Бањи, фото: ПЗС

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!