Почела реконструкција Дома слепих у Чачку

Чачак - Радови на изради термоизолационе фасаде ради побољшања енергетске ефикасности на објекту Међуопштинске организације слепих у Чачку почели су јуче, рекао је председник Савеза слепих и слабовидих Дејан Томић.

Он истиче да је радове финансира Министарсто за рад, борачка и социјална питања.

Савез слепих у Чачку, фото: ПЗС

„Ове године код Министарства за рад, борачка и социјална питања за пројекат “Унапређење енергетске ефикасности Дома слепих“ добили смо новчана средства у износу од 2.5 милиона динара за изолацију, фасаду и покривање две терасе на објекту. Док су прошле године од Министарства обезбеђена средства за замену комплетне столарије у вредности од 2.1 милиона динара. Самим тим овом реконструкцијом смањујемо утрошак топлотне енергије, што значи да ће доћи до смањења трошкова. Рок за завршетак радова је крај сепрембра, а извођач је `Изолатор`”, рекао је Томић додајући да су уз комплетно ангажовање доста радили на сређивању стања унутар објекта и око њега.

Председник Савеза слепих и слабовидих Дејан Томић

„Све време смо радили на унапређењу објекта, али и поред тога нисмо запоставили наше чланове. Радили смо и са њима, али неким мањим капацитетом. Сада имамо око 300 чланова које смо обилазили. Неке општине су нас подржале у нашем раду, а код неких нисмо нажалост наишли на разумевање. Међутим, ми покушавамо да преко спонзора и донатора да обиђемо чланове трудећи се да никога не изоставимо”, навео је Томић.

Иначе, Савез слепих је међуопштинска организација са средиштем у Чачку која покрива три општине Ивањицу, Лучане, Горњи Милановац и град Чачак.

 

ПЗС

 

Датум објаве: 08.08.2019.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Савез слепих у Чачку, фото: ПЗС

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!