У УЛЦИЊ ПУТУЈЕ И 19 КОРИСНИКА „ЗРАЧКА“ – ЛЕТОВАЊЕ КРАЈЕМ АВГУСТА

И овог лета корисници Установе за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју „Зрачак“ биће бесплатно на летовању у Одмаралишту „Овчар“ у Улцињу. Средства за њихово летовање обезбедио је Град Чачак. Корисници „Зрачка“, њих 19, биће у Улцињу заједно са ученицима Школе „1. новембар“ у десетој смени, од 21. до 30. августа.

Према речима Ане Јаковљевић, директорке „Зрачка“, услови и неопходна документација за кориснике су исти као и прошле године, када су први пут ишли организовано на летовање у чачанско одмаралиште.


„Зрачци“ на прошлогодишњем летовању у Улцињу


-Корисници морају да испуњавају одређене здравствене услове, да буду моторички способни да оду до плаже, која је од одмаралишта удаљена око 700 метара. Значајан услов је и да ли су се раније одвајали од родитеља/старатеља. Процене врше и дефектолози „Зрачка“, заједно са стручним тимом. Са корисницима ће у Улцињ ићи и запослени у Установи, а сваки од њих брине о четири корисника – објаснила је Јаковљевић и додала да су неки родитељи незадовољни, јер њихова деца не могу да иду у Улцињ.

„Зрачци“ на прошлогодишњем летовању у Улцињу

-То су углавном родитељи, чија деца користе инвалидска колица. Објашњено им је да Одмаралиште „Улцињ“ нема рампе – каже Ана Јаковљевић.
Министарство правде одобрило је „Зрачку“ средства за набавку интерактивне табле, која ће стићи у Установу одмах после потписивања уговора. На јесен се очекује и набавка специјализованог возила за кориснике „Зрачка“.

ПЗС/Чачански Глас, В.Т.

Датум објаве: 02.08.2019.

Share






ФОТОГРАФИЈА


„Зрачци“ на прошлогодишњем летовању у Улцињу

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!