„Камп љубави и наде“ по десети пут у Ивањици

Ивањица - У ивањичкој Специјалној болници за рехабилитацију по десети, јубиларни пут одржава се „Камп љубави и наде“.

Мисија кампа јесте унапређење квалитета живота деце оболеле од рака, коју они врше кроз различите креативне, спортске и едукативне радионице. Ови мали суперхероји на тај начин истражују своје могућности, стичу самопоуздање и након најтеже животне битке ресоцијализују се.

Јоланд Корора, председница Нурдора и мајка излеченог детета, истиче како је након застрашујућег животног искуства у Ивањици пронашла слободу, љубав и снагу. Овогодишњи „Камп љубави и наде“ окупио је рекордан број деце. Како би њихов седмодневни боравак у Ивањици био што узбудљивији тим специјално едукованих волонтера, али и пријатеља кампа организују различите активности.

Како би се деци и родитељима максимално олакшало дуготрајно и исцрпљујуће лечење ван места пребивалишта, НУРДОР ради на отварању још једне родитељске куће. Према речима Тамаре Кларић пројекат за 2019. годину јесте родитељска кућа у Београду која би могла да прими минимум 20 породица и представљала трајније решење.

„Камп љубави и наде“ је место које сваке године малишанима помаже да се што пре врате у оквире здравог и нормалног живота и враћају наду у леп и здрав живот.

ПЗС / Инфо лига

Датум објаве: 01.08.2019.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: Инфо лига

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!