„Деца помажу деци”: Наше мало њима много значи

Чачак – У оквиру пројекта „Деца помажу деци” који је усмерен ка реализацији инклузивних садржаја намењених деци са посебним потребама, данас је Школу за основно и средње образовање „1 новембар” посетила модна креаторка Сузана Перић са својим сарадницима.

Заменица градоначелника Чачка Милица Дачић рекла је да се град труди да овакве радионице подржи и помогне, а ове године како је навела, имали су велики разлог за то, јер је отворена фискултурна сала за кориснике Установе „Зрачак” и ШОС „1 новембар”.

Заменица градоначелника Чачка Милица Дачић

„Тема и фокус данашње радионице су били одређени спортски мотиви. Ми се захваљујемо Сузани Перић и њеном модном атељеу који су препознали Чачак као град који је спреман за овакву сарадњу. Трудићемо се и у будућности да радионице овог типа што више промовишемо, поготову зато што су оне посебно интересантне за децу, а и због тога што их организују познате личности које својим ауторитетом могу да учине да оне буду масовније”, рекла је Дачић.

Да су ове радионице од великог значаја потврдио је и директор ШОС „1 новембар” Миодраг Ђондрић који је истакао да су ученици данас имали дан посвећен спорту и дружењу.

Директор ШОС „1 новембар” Миодраг Ђондрић

,,Ми смо скоро отворили ову нашу фискултурну салу и имали националне игре у Чачку, тако да је овај пројекат „Деца помажу деци” био усмерен управо у том правцу. Могу рећи да су ове радионице од великог значаја јер деца кроз њих стичу нова искуства и могу да науче неке нове ствари што им може користити сутра у животу”, казао је Ђондрић.

Модна креаторка Сузана Перић рекла је да радионице оваквог типа организују већ две године, али да је ово први пут да долазе у Чачак.

Модна креаторка Сузана Перић

,,Град Чачак, градоначелник са својим тимом и директор школе су толико диван утисак оставили на мене, јер нисам очекивала да ћемо имати овакву опширну радионицу. Одушевљени смо фискултурном салом у коју су добили од града да би обављали физичке активности. Ја обилазим пуно школа и бавим се са оваквом децом, али овако пуно љубави на једном месту ретко где могу да видим видим. Ова деца су много привржена свом директору, заједно путују на море и излете, што ме је посебно одушевило”, истакла је Перић и додала да је ово пројекат који треба да подигне свест код људи да различитости постоје.

„Ми желимо да оваквим пројектима освестимо и наведемо људе да се посветимо овоме и да можемо пуно тога учинити за ову децу, јер наше мало њима много значи.”, рекла је Перић.

 

ПЗС

 

Датум објаве: 05.07.2019.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: ПЗС

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!