Удружење параплегичара Чачка свеукупни победник 27. Републичких спортских игара СЕНИ

Републичке спортске игре СЕНИ, одржале су се на Борском језеру од 12. до 14. јуна. Удружење параплегичара Чачак је и ове године свеукупни победник игара.
На спортским сусретима квадриплегичара и параплегичара Србије под слоганом „Једнаки у спорту“ покровитељ је било Министарство рада, запошљавања, борачка и социјална питања, док је генерални спонзор компанија СЕНИ. Том приликом учествовало је више од 140 такмичара из 19 градова у Србији, међу којима су многи репрезентативци Србије у различитим спортовима учесници на многим европским и светским такмичењима на којима су постизали запажене резултате.

Владан Петковић и Тања Микашевић

Особе са инвалидитетом квадриплегичари и параплегичари из целе Србије окупили су се и ове године у Бору, 4. пут за редом где је такмичење организовано у пет дисциплина, а прва такмичења су одржана у спортском центру у Бору у стоном тенису, стрељаштву и пикаду. Такође, на такмичењу су присуствовали и гости из Босне и
Херцеговине, Црне Горе, Македоније и Словеније. Захваљујући одличним резултатима на светским такмичењима за ОСИ, Република Србија је у свету постала позната управо у стоном тенису, стрељаштву и атлетици. На Борском језеру одржано је и такмичење у атлетици и шаху. Циљ одржавања оваквих спортских такмичења је промоција спорта и активног учествовања ОСИ у животу целе заједнице, а за особе са повредама кичме, бављење спорта има веома важну улогу у рехабилитацији.


ПЗС

Датум објаве: 19.06.2019.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: Удружење параплегичара Чачка

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!