МУГН у Чачку представио се на фестивалу у Косовској Митровици

Косовска Митровица - Фестивал културно - уметничког стваралаштва глувих и наглувих Србије одржан је по 43. пут овога пута у Косовској Митровици у области Драмско - пантомимских остварења и Модерних игара. Савез глувих и наглувих Србије организовао је ову манифестацију уз финансијску подршку Министарства за рад, запошљавања, борачка и социјална питања - Сектор за заштиту особа са инвалидитетом.

На овом Фестивалу учествовало је и Међуопштинско удружење глувих и наглувих из Чачка, са Драмско-пантомимским остварењем под називом Ко је украо рибу у режији члана Удружења, аматера Јеленка Мандића. Поред режирања, Јеленко Мандић је и учествовао у пантомими са још четири члана овог Удружења: Жељко Јевтовић, Иван Јевремовић, Данијела Јевремовић и Јелена Јовановић.


Поменута петорка се успешно представила на овом Фестивалу и свом граду и Удружењу обезбедила сребрни пехар, за освојено друго место. Конкуренција је била изузетно јака, јер су учествовале групе из девет градова Србије, које су углавном спремали глумци професионалци.


Прво место на овом Фестивалу, припало је Београду, а треће Нишу. Град домаћин се максимално потрудио да добро организује ову манифестацију, дочека и угости све екипе које су учествовале. Чачани су са собом, поред пехара, понели и лепа сећања из Косовске Митровице.

 

ПЗС

Датум објаве: 28.05.2019.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: МУГН

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!