Дан сaмосталног живота обележен и у Чачку

Чачак - Европска мрежа центара за самостални живот ЕНИЛ прогласила је 5. мај за Дан самосталног живота и ове године се тај дан обележава у свим земљама ЕУ на различите начине.

У Србији је овај дан обележен у Чачку, Сомбору, Београду, Смедереву, Јагодини, Бору, Крагујевцу, Нишу, Лесковцу и Трстенику.

Центар за самостални живот особа са инвалидитетом у Чачку, организовао је трибину “Учешће у политичком и јавном животу и право гласа за све” и на тај начин обележио међународни Дан самосталног живота.

Центар за самостални живот особа са инвалидитетом у Чачку основан је 15. јануара 2011. године. Тренутно броји преко 50 чланова и сви заједно раде на стварању услова за самосталан живот, развијању Сервиса персоналне асистенције, запошљавању, како би дошло до веће социјализације и повећања квалитета живота особа са инвалидитетом.

Центар већ дуги низ година кроз Јавне радове запошљава особе са инвалидитетом, и ради на њиховој едукацији, самопоуздању и осамостаљивању што у великој мери води ка самосталном животу.

Они истичу да имају добру сарадњу са локалном самоуправом која је има разумевање за њиховим потребама, као и да је обезбедила средства за функционисање Сервиса персоналне асистенције.

ПЗС

Датум објаве: 06.05.2019.

Share






ФОТОГРАФИЈА


Фото: ПЗС

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!