Мартиновић: За запошљавање особа са инвалидитетом НСЗ определила 550 милиона

Чачак - Директор Националне службе за запошљавање (НСЗ) Зоран Мартиновић присуствовао је у Чачку презентацији нових јавних позива у оквиру програма мера активне политике запошљавања за 2019. годину. Том приликом Мартиновић је најавио да је кроз разне конкурсе за запошљавање особа са инвалидитетом опредељено 550 милиона динара.

“И ове године предвиђене су субвенције зарада за особе са инвалидитетом које се запошљавају без радног искуства, али су за њих немењени и сви други програми као и за општу популацију”, казао је за ПЗС Мартиновић.

Он је истакао да постоје и посебни програми који се тичу рефундације трошкова радне асистенције као и рефундације трошкова прилагођавања радног места према здравственом стању особе са инвалидитетом.

“Мислим да су у потпуности избрисане све предрасуде послодаваца према категорији особа са инвалидитетом, сада их запошљавају заиста у оној мери колико они могу да задовоље њихове потребе према конкретној делатности”, казао је Мартиновић.

Према његовим речима све мање је послодаваца који се опредељују за свесно плаћање пенала уместо запошљавања особа са инвалидитетом, али и да на евиденцији нема довољно особа са инвалидитетом да би сви послодавци могли да их запосле.

ПЗС

Датум објаве: 01.03.2019.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Зоран Мартиновић, Директор Националне службе за запошљавање (НСЗ) - Фото: ПЗС

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!