Ђорђевић: За особе са инвалидитетом више новца него лане

За удружења и савезе особа са инвалидитетом ове године из буџета је издвојено 270 милиона динара, што је за 50 милиона више него лане, изјавио је министар за рад, запошљавање и социјална питања Зоран Ðорђевић.

Он је додао да су програмски конкурси за особе са инвалидитетом у завршној фази и да су одржани преговори са савезима на који начин и колико ће средстава ком удружењу припасти.

За ову годину обезбеђено је 30 милиона више, рекао је Ðорђевић и додао да су средштава за стални конкурс увећана за 20 милиона динара, што укупо чини да за су особе са инвалидитетом средства у овој години та средства већа за 50 милиона динара.

Министарству су достављена 43 предлога за конкурс са укупним износом око 360 милиона динара динара, а одбијено је девет.

Министар је поменуо и да новац који је додељен прошле године једно удружење није оправдало, због чега ће то бити санкционисано, а новац ће морати да се врати у буџет.

Ове године, рекао је још министар, евиденција новца који буде распоређен биће доступна на сајту министарства, као и евиденција о томе колико је новца у прошлој години добило које удружење.

ПЗС / Танјуг

Датум објаве: 20.02.2019.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: ПЗС

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!