Уручени сертификати незапосленим особама са инвалидитетом

Пријепоље – У пријепољској филијали Националне службе за запошљавање данас уручени сертификати незапосленим особама са инвалидитетом које су са успехом завршиле основну информатичку обуку.

Обуку је завршило седам полазника у 92 наставна часа, а трошкови обуке износили су 143. 640 динара (по полазнику 20. 520 динара).

Верица Средојевић каже да обука није била захтевна и тешка и ће јој значајно помоћи у тражењу посла у наредном периоду.

“Ово ми је прва обука, до сада нисам учествовала у програмима, али ми пуно значи, јер ја сам имала нека знања о рачунару, али смо овде темељно одрадили све програме”, казала је она.

Медиса Шеховић је сличног мишљења и истиче да жели да се и даље усавршава на овај начин.

Сертификате је полазницима уручила директорка НСЗ – филијала Пријепоље Ана Пејовић, која је том приликом нагласила да је ово део програма из 2018. године и да се очекује расписивање јавног позива за ову годину.

“Оно што морам напоменути је да сваке године имамо благи пораст лица укључених у активне мере запошљавања а сходно томе и пораст износа средстава која су издвојена у те сврхе”, казала је Пејовић и додала да је у 2018. у разне програме било укључено 820 лица којима је на тај начин помогнуто запошљавање или радно ангажовање.

Пејовић је најавила да је у плану да се и ове године организују обуке особа са ивалидитетом.

“У другој половини фебруара месеца очекујемо објављивање свих позива од стране НСЗ, имамо и неке посебне мере као што је посебан програм за приправнике, нарочито занимљив за особе које су завршиле факултет, где ће се субвенционисати зарада у износу од 30 хиљада динара заједно са порезима и доприносима, а у оквиру ње има простора да се укључе и особе са инвалидитетом”, закључила је директорка пријепољске филијале НСЗ.

ГЗС / ПЗС

Датум објаве: 08.02.2019.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: ГЗС

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!