Зрачак обележио крсну славу са пријатељима

Чачак - Установе за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју „Зрачак” у Чачку данас је у својим просторијама прославила крсну славу Часне вериге Светог апостола Петра. Вршилац дужности директора ове установе Ана Јаковљевић рекла је оваква верска свечаност подразумева окупљање најближих.

„Позвали смо јавне установе, ПУ, основне и средње школе, удружења и све оне са којима смо сарађивали у претходном периоду са надом да ће се сарадња са њима продужити и у будућности, а данас ћемо им уручити захвалнице. Иначе, јако смо захвални и локалној самоуправи на сарадњи. Претходне године завршени су радови на лифту, потребна је само још документација за технички пријем и употребну дозволу. Надамо се да ћемо ове године добити и возило на које јако дуго чекамо и које је разлог недолазности једног дела корисника. Фискултурна сала ће допринети побољшању наших услуге као и школе `1. новембар` са којом ћемо је делити”, казала је Јаковљевић.

Зрачак има 79 уписаних корисника а долазнос је око 45 до 50, док колектив броји 30 запослених.

Према речима в.д. директорке установе потребно је проширење стручног кадра.

В. д. директорка Установе „Зрачак” Ана Јаковљевић и заменица градоначелника Чачка Милица Дачић, фото: ПЗС

Заменица градоначелника Чачка Милица Дачић пожелела је свим корисницима, васпитачима и руководству установе данашњу славу са жељом да и у овој години остваре добре и запажене резултате.

„Локална самоуправа труди се да побољша услове боравка корисницима. Фискултурна сала је једна инвестиција капиталног значајан, не само за локалну самоуправу него и за Републику Србију, с обзиром на број корисника који су смештени у овој установи. Чека се и употребна дозвола за лифт. Такође, корисници добијају од стране локалне управе бесплатан боравак, односно бесплатно летовање у нашем летовалишту у Улцињу. Радићемо и на томе да установе ове године добије комби возило које је потребно за превоз корисника”, казала је Дачић.

Радојица Струњаш секретар Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама града Чачка каже да је удружење основано још седамдесетих година првенствено за породице особа са потешкоћама у развоју.
„Ми смо овде као домаћи и желимо Зрачку да све најбоље у будућем периоду и да се што боље изборе са свим изазовима које имају у раду са својим корисницима. Зрачак је једно системско решење које смо чекали деценијама и који задњих пет година даје допринос развоју пре свега услуга на сервису социјалне заштите у граду Чачку, а време које долази ће дати прави допринос оснивања и постојања ове установе, за коју сада можемо рећи да је неопходна и без које се град не може замислити”, рекао је Струњаш.

ПЗС

Датум објаве: 29.01.2019.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: ПЗС

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!