Међународни стонотениски турнир за особе са инвалидитетом у Кањижи

Припреме за предстојећу сезону стонотенисери "Тврђаве 021" почели су одмах после новогодишњих празника, а ове сезоне циљ је Европско првенство и пласирање најбоље клупске стонотенисерке на Светској ранг-листи Ане Првуловић на Параолимпијске игре. Пре тога ће Синиша Брадашевић, Младен Ћирић и Ана Првуловић учествовати и на светским куповима. Главни тренер "Тврђаве 021" Илија Ђурашиновић истиче да у фебруару почињу базичне припреме у Бањи Кањижи на којима ће осим наших играча учествовати и играчи из Мађарске, Словеније и Хрватске. ...

"Те припреме се организују због бодовног Купа у Лињану у марту, где смо прошле године екипно освојили прво место", каже Ђурашиновић.

Он је истакао да само Ана Првуловић има шансе да се пласира на Параолимпијске игре у Токију, те да ће клуб "Тврђава 021" покушати да јој обезбеди услове јер је обавезна да уз Европско првенство учествује на још четири турнира.

Стонотениски клуб особа са инвалидитетом "Тврђава 021" је први наш клуб који је успешно организовао међународни турнир у Србији, тачније у Кањижи.

"Лане смо имали 9 земаља учесница, док ове године очекујемо око 15, а иако није реч о бодовном турниру, веома је важан за стицање искуства наших младих играча", објашњава Ђурашиновић и додаје да ће учествовати 60 такмичара од којих је 16 у стојећој категорији, док су остали у колицима.

"Тврђава 021" је најорганизованији Стонотениски клуб особа са инвалидитетом у Србији, а куриозитет је да су у клубу тренери и спаринг партнери особе без инвалидитета из нашег најелитнијег стонотениског такмичења.

"Наставићемо такав рад јер је клуб прошле године преговарао са тројицом тренера ­ играча, који ће у наредном периоду радити са нашим такмичарима, а веома је важно што се у исти мах превазилази баријера између здравих и играча са инвалидитетом, који су пресрећни што ће тренирати у тим условима", закључује Ђурашиновић.

Стонотенисери "Тврђаве 021" тренирају на СПЕНС-у али им је на располагању и сала Месне заједнице Телеп.

 

ПЗС / РТВ

Датум објаве: 28.01.2019.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Илустрација

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!